Bio

Var stallfri idag eftersom jag var bio med klassen. Vi är bara sju stycken, BARA tjejer. Läraren var också med eftersom det var med skolan.

Hej

Den här veckan har jag hand om båda hästarna eftersom Elvira är i Harsa.
Igår red jag båda. Började med Fizz i skogen. Lite konditionsträning blev det.
Sedan red jag dressyr på Ville. Det gick ganska bra, tycker att han var lite okoncentrerad.

Igår

Igår red jag både Ville och Fizz.
Började med Fizz och red henne i ridhuset eftersom det var ledigt där då. Provade även att rida med sporrar.
När jag kortade tyglarna började jag först med att bara försöka hålla henne helt rak. Sedan började jag jobba henne lite mer. På långsidorna gjorde jag öppna och fokuserade mest på yttersidan eftersom hon inte tar stöd riktigt och för att ytterbogen skulle vara med. Hon tog i alla fall ett bra stöd. Hon brukar a väldigt svårt med det.
Gjorde ungefär samma sak i alla gångarter.
Red sedan Ville på banan. Han kändes jättebra och svarade framåt bra. Han var lite svår att ställa vänster.

LYCKA


Bilder

Foto: Julia Jonsson
 

tävlingsdebuten

Nu har jag och Ville gjort vår tävlingsdebut. Startade 1m (avd.b) både igår och idag. Fick ett nedslag igår och två idag. Det var bara typiska unghäst rivningar. Igår rev han A-hindret i kombinationen eftersom han tittade på B-hindret istället för att hålla koll på A-hindret, vilket unghästar ofta gör, så det kommer förmodligen bli bra om ett tag.
Idag rev han andra hindret eftersom det var en ganska svår distans från första hindret och sedan rev han A-hindret i kombinationen, precis som igår.
Jag väldigt nöjd över både mig själv och Ville och det var första gången vi hoppade en bana med åtta hinder på 1m.

tårta

Kom hem från Vemdalen idag. Packade upp och sådär.
Åt middag och sedan kom pappa hem från jobbet. Han hade en tårta med sig hem från Dackås för att fira tredje platsen i msvb. Det var en bild på mig och Fizz på tårtan.
Åkte sedan till stallet. Det var tänkt att Ville skulle få vila och att jag skulle rida Fizz lite lugnt. Men sedan bestämde vi oss för att jag ska tävla i helgen. Vi vill prova hur han är i en tävlingsmiljö och nu när det är hemmatävling hela helgen så tänkte jag passa på att prova. Det blir iaf 1m avd.b. Vet inte om det blir lördag eller söndag eller båda dagarna. Det blir våran tävlingsdebut.
Jag sprang iaf ner till hagen och hämtade Ville för att göra ordning honom till hoppningen fort. Hoppningen gick bra.
 

vemdalen

Nu sitter vi på bussen påväg till vemdalen. Kommer hem på torsdag.

Gagnef 8 september 2012

Felfri och tredje placering i msvb.


Tävlingsdag 1

Startade lättA och msvb idag.
I lättA:n blev allt bara helt fel. Redan på framhoppningen. Hon hoppade stort på oxern varje gång.
Inne på banan tog jag för lång anridning mot första hindret, skulle lagt en volt innan jag startade. Hon blev för stark och hoppade stort på första hindret. Blev sedan samma sak på tvåan, men hon stannade där. Red om på tvåan och precis samma sak hände igen, hon stannade. Utesluten!!
Var lite tveksam på om jag verkligen skulle rida nästa klass eller om jag skulle stryka mig. Nej, jag skulle rida och glömma allt som hände innan.
På framhoppningen bestämde jag mig för hur jag skulle rida. Jag höll i henne så jag fick upp huvudet på henne och för att hon inte skulle hoppa så långt ifrån som hon gjorde i lättA:n, smackade också så hon inte skulle stanna när jag höll i henne.
Och det hjälpte verkligen. Jag red in på banan. Första hindret stod på samma ställe som i första klassen. Gjorde samma anridning men la in en volt. Vi hoppade all hinder FELFRITT. Vår första felfria msvb!!!
Hon som red före mig rev nr 5A, frambommen på en oxer, som dom hade glömt att lägga upp när jag skulle rida, så jag fick hoppa en konstig oxer, men det räknades inte som en rivning.
Vår tid räckte till en tredje placering och jag fick ett Lamicell schabrak som jag tänkte använda imorgon.
Film kommer snart!!!







 
 
 

Påväg

Nu sitter jag och pappa i bilen påväg till Gagnef.

Hoppträning för Gaby

Åkte till Delsbo med Fizz igår för att träna för Gaby.
Det gick superbra. Vi hoppade kombinationer, vattenmatta mm.
Fizz sänker huvudet före hindret när jag släpper lite på kontakten, men igår var det mycket bättre. Fick räta upp mig och hålla upp huvudet på henne och hon hoppade superbra. Synd bara att pappa inte filmade.

svaren

Hur gammal är du?
18 år.
 
Vad heter du?
Ida.
 
Vart bor du?
Hudiksvall.
 
Är det din häst i headern?
Ja.
 
Vilka bloggar läser du?
Jag brukar läsa olika bloggar.
 
Vad brukar statistiken stå på dagligen?
Det brukar vara helt olika.
 
Vem har gjort din design?
Julia har gjort den.
 
Om du hade fått 2 önskningar, vad hade det varit?
Min högsta önskan är nog att få tävla ponny något år till. Den andra är nog att komma så långt som möljigt inom ridningen.
 
Är du ihop ;))
Nej det är jag inte.
 
hur är känslan att du ALDRIG kommer få tävla ponny längre? kanske en känslig fråga men skulle du kunna beskriva HUR det känns?:)
Det är en jättejobbig känsla. Fizz och jag har lärt oss mycket tillsammans och vi har haft roligt även om vi haft motgångar. Många säger att ponnytiden är en tid man ska ta vara på.
 
Tycker du att det är viktigt med märkes saker? ;) 
Det är inte viktigt alls. Tycker det är viktigare att man lägger ner tid och pengar på hästen.
 
Jag som är ny på din blogg undrar hur gammal du är, vart du håller hus i sverige och vad du har för häst?
Jag är 18 år och bor i Hudiksvall. Jag har en ponny som heter Munsboro Fizz som jag tävlar i hoppning upp till msvB. Min syster kommer tävla henne efter mig.
Har även en ganska ny häst, en storhäst. Han heter Touch Wood des Vaulx och kallas för Ville. Ville är 5 år och kommer från Frankrike.
 
Vad är dina mål, tävlar du? Skoj att veta. kramar från mig.
Mina mål med Fizz är bara att de sista tävlingarna ska gå bra och att vi ska ha roligt den sista tiden tillsammans. Med Ville är målen bara att vi ska utvecklas tillsammans och komma ut på någon tävling till våren. Vi har inte bråttom.
 
Vad tycker du är roligast, storhäst eller ponny? =)
Vet inte. Har inte haft storhäst så länge, så har inte hunnit tävla något. Men jag tycker att det är jätteroligt att tävla ponny. Jag tror att de flesta tycker att ponny är roligast.

RSS 2.0